YERLİ ÜRETİM TELEFONLAR !

Türkiye'de Üretilen Telefonlar

Son zamanlarda ülkemizde yeni bir tartışma başladı aslında Vestel sadece ülkemizde montaj yapıyor. İşletim sistemi Amerika İşlemci Amerika vb. 




Bunun için biraz geriye gitmemiz gerekiyor. 1998 yılına kadar gitmemiz gerekiyor, aslında bu telefon sadece alo demiyor, bu telefonda titreşim var bu titreşim o dönem çok efsane bir özelikti bu telefonu hangi firma yaptı diye sorarsanız bu telefonu yapan firma bizim gururumuz ASELSAN dır.

Aselsan 1919 telefonun Türkiye'de en çok sevilen özelliği'de İzmir marşı olan zil sesidir. Aynı zamanda açılış sesi'de İzmir marşı idi.

Kaç adet sattı ? 


Tamamen Yerli mühendislerimizin ürettiği ve içerisindeki her şey yerli olan bu telefon 1998 yılında piyasaya çıktı o zamanın parasıyla 96 Milyon Lira olan parası'da insanlarımızı cazip etmiştir ve satışları tavanları görmüştür.

Türkiye topraklarında 1.5 Ayda toplam 5500 adet satması'da bizim için ayrı bir gurur olmuştu, aynı zamanda yavru vatan Kıbrıs'ta ise bu satış değerleri 500 adeti görmüştür. Bunun yanı sıra kardeş ülkemiz olan Azerbaycan'da ise aynı 500 adet satılmıştır. 


Bu gerçekten sizce'de gurur verici bir şey değil mi ! O dönem dünyada yeni yeni telefonlar satışa çıkarken bizimde kendi telefonumuzun olması güzel değil mi ? 

Bir gün yeniden bu şekilde kendi malzememizi ürete bilecek miyiz ? 



Ben inanıyorum bir gün eski günlerimize döneceğiz tabi'ki üretim açısından kendi arabalarımız kendi telefonlarımız olacak dışarıya bağlı yaşamayacağız. 

Uzayda kendi uydumuz olacak ve kendi Google Earth gibi programlarımızı kullanacağız. İmkansız değil sadece bir birbirimize destek olamamız gerekiyor. Teknoloji geriden takip edersek hiç bir insanımıza faydası olmayan işler yaparsak daha çok geride kalırız. 

Şuan günümüzde Vestel firması yerli olarak işlem sürdürüyor, ama içerikleri başka ülkelerin bizim olsaydı keşke ama benim düşüncem Vestel gibi devasa bir şirket bunun altından kalkacaktır ve Ülkemizin telefon devi olacaktır tamamen yerli olarak. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STEPHEN HAWKING