SİBER GÜVENLİK KREDI KARTLARI

ONLINE ÖDEMELER

Neredeyse hepimiz İnternet üzerinden alışveriş yapmışızdır peki bunların hangileri güvenli nasıl güvenmeliyim bunlara kredi kartı bilgilerimi whatsapp tan göndermelimiyim. 



Hangi sitelerden alışveriş yapmalıyım ;




Öncelikle şu instagramdaki alışveriş çılgınlığınızdan vazgeçin sadece güvendiğiniz yerleri tercih edin ve en önemlisi asla DM üzerinden Kredi Kartı bilgilerinizi vermeyin eğer alış veriş yapıyorsanız kapıda ödemeyi kullana bilirsiniz.

HTTPS:// gibi kodlu siteler öncelik tercihiniz olsun ve siteden daha önce alışveriş yapmış 2 kişiye sorun bu şekilde bir bilgili başka bir yerden teyit etmiş olursunuz buda size artı puandır.

Ödeme yapacağınız sırada telefonunuza banka mesajı gelen siteleri tercih edin. Hiçbir şifre gelmeden ödeme alan yerlerden genelde uzak durun. 

Hiç bilmiyorsanız İnternet'ten ödeme yapmayı sorun değil bilmediğiniz bir şeyler yapmayın site içerisinde F1 tuşuna veya yardım linkinden gerekli makaleleri okuya bilirsiniz. 

Peki bilgisayarım için hangi önemler almalıyım ? 




Bilgisayarınız için almanız gereken önlemler belli öncelikle hiç bir bilginizi bilgisayara kaydetmeyin yani kredi kartı numarası ve şifresini asla kaydetmeyin.

Ufak bir Web sitesinden bile bilgisayarınıza bağlanmak mümkün bunun için bunlara dikkat edin ve kredi kartı bilgilerinizi antivirüs nezaretinde girin. Bunun için lisanslı orjinal ürünler kullana bilirsiniz.

İnternet bankacılığı kullanıyorsanız şifrenizi değiştirin sık sık başka şifreler kullanın plakalar gibi şeyler kullanmayın ve zor olsun ama sizinde unutmayacağınız en kötü bir deftere not ala bilirsiniz ama pc değil. 

Kredi Karı önlemleri ;

Benim görüşüm olarak şöyle bir işlem yapın hesap açtırın bir bankadan ve ona alışveriş yapacağın kadar para yükle İnternet ödemelerinde kullan kredi kartı bilgilerini aldıktan sonra kartınızın limitinin yettiği yere kadar kullanırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STEPHEN HAWKING