Yuri Gagarin / HALK ÇOCUĞU

Yuri GAGARİN

HALK ÇOCUĞU 


Kim bu adam neden bu kadar çok sevildi hatta o dönemin Sovyetler birliği başkanı'nı bile korkutan ama korkmasının sebebi halkın Yuri ye karşı olan sevgisiydi. 

O kadar seviliyordu ki hatta siyasete girmeyi bile düşündü.

Evet Gagarin 9 Mart 1934 Yılında sıradan fakir bir çiftçi ailenin oğluydu en büyük hayalli aslında uçmaktı ama o bunu apartı uzaya gitti ve uzaya giden ilk insan oldu. 

Gagarin uzaya fırlatıldıktan sonra uzayda 22 23 saat vakit gecirdi çoğu insanın bildiği bir söz vardır ama bunu Gagarinin ağzından söylemişlerdir. Gagarin böyle söz söylememiştir.

Söz şu ;
         Uzaydayım ve burada tanrı göremiyorum.

Aslında söylediği söz şu ;

         Dünya büyük ve Yuvarlak masmavi bir yer çok güzel.

işte bu sözleri dönemin devlet başkanı söylemiştir. Yuri dünyaya tekrar dönerken bir köye düşmüştür ve köylü ondan korkmuştur korkmakta haklılardı aslında değişik bir cisim ve içinden çıkan garip giyinimli bir adam ve Gagarin köylüye döner şunları söyler korkmayın benden bende Sovyetim Moskovayı aramam gerek der.

Aslında bu yazı biraz kısa olabilir önemli olan şey şu gerçek sözleri gerçek sahibinden bilmek. Tanrı göremiyorumdan sonra bazı kesimler onu resmen idam etme noktasına getirdiler ama aslında o gercekleri söymişti dünya büyük ve mavi işte kazanan o zaman sen olursun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STEPHEN HAWKING