Pompeiopolis Memleketim / TAŞKÖPRÜ/

Pompeiopolis'den bir görüntü


Pompeiopolis 



Roma çağlarında MÖ 64 yılında Pompeiopolis-Taşköprü kentinin kurulması, buranın ilk önce bölge meclisinin birlik merkezi olması, daha sonra ise MS 150’lerle birlikte bölge başkenti olması ekonomik, sosyal ve kültürel alanda bölgeyi hem ilerletmiş hem de bilinir kılmasını sağlamıştır. Tarihini öğrendiysek artık şimdiki zamana bakalım.


Şuan ki hali Taşköprü ilçe merkezi olarak bilinir. Kastamonu'nun ve Türkiye'nin en meşhur sarımsakları bu topraklardan çıkmakta, belki görmek istersin diye alt tarafa küçük bir resim bırakıyorum şehrimin.



Taşköprü'de bir gece


İnsanları nasıl ? 
Meslekleri nedir ? 
Ne işler yaparlar ?

İnsanları o kadar mükemmeldir ki bunun tarifini size şu şekilde vereyim. 

Ermeni , Türk , Kürt , Rum bu insanlar yüz yıllardır hep bir arada yaşadılar ve aralarında ufak bir tartışma bile çıkmadı.


Mesleklerine gelince buradaki insanlar genellikle okumayı severler ve tarımcılıkla uğraşırlar, hayvancılık tarıma göre daha az yaygın olsa bile hayvancılıkta vardır. 

Rakımın düşük olduğu yerlerde Türkiye'nin en güzel sarımsakları çıkmakta bunun yanı sıra pancar da yaygın olarak çıkarılmaktadır.

Rakımın yüksek olduğu yerlerde ise patates,mısır vb. meyveler ekilmektedir. Bazı bölgelerinde ise fındık ağaçları görmek mümkündür.

Taşköprü'den Kuzeye doğru baktığında Yaralıgöz dağını göreceksin ama Güneyine bakmak istersen'de Ilgaz dağını göreceksin. 
Bu 2 dağı daha önce görmediysen resimlerini bırakıyorum kontrol edebilirsin.

Ilgaz Dağı

Yaralıgöz Dağı






Şehir efsanesi : 

Yaralı göz Ilgaz dağına söyler ki;
Allah senin üstünde karı eksik etmesin..

Ilgaz dağı'da Yaralıgöze şunları söyler ;

Allah'ta senin üstünden bulutu ve yağmuru eksik etmesin..


İşte ben böyle bir güzelliğe sahibim ormanı ve dağları sonsuz güzelliklerle dolu...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STEPHEN HAWKING