Dünyamız (Nasıl yok ederiz)

Apollo 8 tarafından Ayın yüzeyinden çekilmiş bir fotoğraf


Resimde görülen güzel mavilik aslında bizim evimiz olan Dünya 

İşte biz burada yaşıyoruz ama nasıl yaşıyor nasıl var olduk nasıl bu kadar güzealliğe ulaştı bu gezegen 

İlk teori şu şekildeydi Güneşin etrafında bir toz ve gaz bulutu vardı ve bu gaz bulutu soğudukça küçük mineral taşları halini aldı ve bu taşlar zamanla tabi milyonlarca yıl sürdü ama evren için normal bir dilim bu birleşen taşlar zamanla geoit şeklini aldı.

Dünyanın şekli hazır ama burada hayat olmaz çünkü çok sıcak ama bu sıcaklık Antalya sıcaklığına benzemez yaklaşık 1500 derecelerde olup ve her yerden akan lavlar vardı lavlar milyonlarca yıl akmaya devam etti. Lavlar akmayı durdu ama hala bir hayat belirtisi yok yer yüzünde nede bir oksijen yapabilecek bir parça ağaç yok hava kirli binlerce km hızda esen rüzgarlar var Dünyada aynı zamanda çok hızlı dönüyor burada yaşamak imkansız şuan için sonra ummadık bir şeyler oluyor daha yeni dünyamıza bir şey yaklaşıyor bu mars kadar büyüklüğünde bir gezegen dünyaya çarptı ama bu çarpma bir son değil bir başlangıç oldu dünyanın ekseni kaydığı için mevsimler oluştu dünyanın dönüş hızı şimdi ki gibi oldu.

Dur bir dk yeni bir şeyler oluyor dünyamızdan kopan parçalar uydumuzu oluşturacaktı aslında bu fazla uzun sürmedi 500 milyon yıl sürdü sadece ama dünyada hala hayat yok. 

Dünyamızı her gün binlerce gök taşı düşüyor bu düşen taşlar aslında bizleri taşıyordu uzaydan bunlar düşe düşe gök taşlarının içindeki minareller dünyamızın üzerinde okyanuslar oluştu ve artık suyumuz vardı ama hayat yok hala dimi aslında vardı şimdi işte hayatımız artık başlayacak 

İlk olarak tek hücreli canlılar oluştu ama bunlar karada yaşayamıyor suda yaşıyorlar sadece zamanlar geçti 1 2 oldu 2 4 oldu derken çoğaldılar okyanusta hoş şuan bile okyanusların %4 keşfedildi. 

Zamanla suda yaşayanlar iste karaya adapte oldular ve karada yaşayama başladılar. 

İşte böyle zamanlar sayesinde değişik kara hayvanları derken uçan hayvanlar geldi işte tabi ki insanların nasıl geldiği veya nasıl oluştuğu hatta nasıl doğdukları kesin olarak bilinmiyor.

Ama şöyle ortak bir akıl var oda insanların Afrika kıtasında hayatlarına başladığı ve oradan dünyayı keşfe çıktıkları düşünülmekte. 

İşte bizler bu kadar zorlu süreçten sonra bu zamanlara geldik ama bizler bunun değerini bilmiyoruz bizler savaşarak bu güzellikleri yok ediyor. Aslında savaş diye bir şey yok sadece büyük insanların dünya nüfusunu kontrol etmek için kullandığı bir teknolojidir savaş..

Umarım herkes bir gün anlar savaş bir zafer değilde aslında bizlerin küçüldüğü bir galibiyettir. 


Dünyaya bir daha gelsem; ne kadar tank, tüfek ve silah varsa hepsini eritip saz, cümbüş ve zurna yapacağım.
Aram Tigran


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STEPHEN HAWKING